HARDER.digital je osnovan 1999. godine kao privatna kompanija. HARDER.digitalni objekat koji se nalazi u severnom delu Nemačke, Turm Thurau, Voltersdorf, Nemačka. U martu 2008. HARDER.digital je postao glavni akcionar srpske kompanije za proizvodnju pojačivača slike-HARDER.digital SOVA (bivši „Ei Sova“). Tokom januara 2010. godine Harder.digital je završio sve zakonske postupke privatizacije Harder.digital SOVE i oba objekta kompanije HARDER.digital.

Tokom poslednjih godina HARDER.digital je postao jedna od retkih vodećih kompanija u oblasti proizvodnje pojačivača slike, pokrivajući asortiman Gen I, visokih performansi Gen II i najsavremenije Gen III pojačivače slike, kao i po meri napravljene Image Tubes. HARDER.digital razvija, proizvodi i obezbeđuje najsavremeniju opremu za proizvodnju slikovnih cevi i komponenti. Među jedinstvenom proizvodnom opremom su prerađivačke stanice, oprema za ultra visoki vakuum i oprema za hemijsku obradu prilagođena potrebama.

Implementacijom tehnologije proizvodnje Image Tubes HARDER.digital je razvio naučne primene MCP-Screen detektora, nudeći više opcija MCP baziranih nosača. Nedavno je HARDER.digital svojim korisnicima uveo termovizijske „motore“ kao deo kompletne ponude Night Vision rešenja. Jedinstvena kombinacija intelektualne svojine, stručnosti i infrastrukture pozicionira Harder.digital da brzo generiše „najsavremenije“ proizvode i isporuči ih tržištu na vremenski efikasan način. HARDER.digitalne izvozne aktivnosti su u preko 30 zemalja na svih 7 kontinenata. HARDER.digitalni proizvodi sertifikovani od vodećih proizvođača opreme Night Vision i organizacija za sertifikaciju. Sve izvozne aktivnosti striktno prate nemačke vlasti i na svaki izvoz se primenjuju primenljiva pravila.